Blog

Architectenwinkel Tilburg

Architectenwinkel Tilburg

25 juni 2014

Gratis advies van ervaren BNA-architecten

Gratis advies van ervaren BNA-architecten
De Architectenwinkel opent haar deuren in Tilburg

Voor gratis advies over bouwen en verbouwen kunnen inwoners van Tilburg en omgeving voortaan terecht in de nieuwe Architectenwinkel. Op zaterdag 28 juni om 13.30 uur opent Karin Bruers op komische wijze de Architectenwinkel en zal er een toelichting worden gegeven over het initiatief. Wilt u meer weten over de verbouwing van uw woning, het bouwen van een nieuw huis, het voorlopig ontwerp, vergunningen of welstandseisen? Om de week op zaterdag, van 13.00 uur tot 15.00 uur, bent u met al uw vragen van harte welkom in de Tilburgse Architectenwinkel op het terrein van Fabriek 59 aan de Lovense Kanaaldijk 45-1 in verlichtingszaak Hoogspoor.

Landelijk initiatief
Veel mensen lopen rond met een specifieke woonwens, maar vinden de stap naar een architect te groot. Omdat er nog veel onzeker is bijvoorbeeld, of omdat ze bang zijn voor de kosten. Om de drempel te verlagen heeft de Bond van Nederlandse Architecten (BNA)  in 2011 de Architectenwinkel opgericht. In de Architectenwinkel kunnen mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met het werk van een architect, vrijblijvend advies inwinnen en eventueel een vervolgafspraak inplannen. In Nederland zitten inmiddels bijna twintig architectenwinkels, vanaf 28 juni dus ook in Tilburg.

Tilburg
De Tilburgse Architectenwinkel is ondergebracht op het terrein van Fabriek 59 in het pand van Hoogspoor aan de Lovense Kanaaldijk en wordt georganiseerd door BNA-architecten Karin Hendriks en Karin Groenen. Om de week op zaterdag zijn zij van 13.00 uur tot 15.00 uur aanwezig voor het geven van advies. “Voor ons is dit een leuke manier om mensen kennis te laten maken met ons vak,” aldus Hendriks. “Architecten zijn er niet alleen voor het maken van een ontwerp, maar spelen ook vaak een rol bij de bouwbegeleiding, het aanvragen van vergunningen en het advies over duurzaam bouwen. Alles wat met ‘wonen van nu’ te maken heeft, hoort bij ons vakgebied. Mensen kunnen dan ook met de meest uiteenlopende vragen bij ons terecht.” Wie advies inwint zit niet meteen vast aan de adviserende architect. Groenen: “Natuurlijk kan er een samenwerking uit voortkomen, maar het staat mensen vrij hun eigen architect te kiezen of het advies terzijde te leggen.”

Woonvraag
Welke woonvraag u ook heeft, u bent van harte welkom in De Tilburgse Architectenwinkel. Op 28 juni is de opening door Karin Bruers, daarna  is de architectenwinkel om de week op zaterdag geopend van 13.00 uur tot 15.00 uur. Wilt u verzekerd zijn van een plekje? Maak dan een afspraak op: www.architectenwinkel.com. Hier vindt u ook meer informatie over dit initiatief.

Meer weten over De Architectenwinkel? Neem contact op met een van de organiserende architecten. Karin Hendriks (www.karinhendriksarchitectuur.nl, 013 545 84 30) of Karin Groenen (www.kgarchitecture.nl, 013 – 850 3885).