Portfolio

Boems
Nieuwbouw Werkhal Amateurkunst Tilburg begane grond Karin Hendriks ArchitectNieuwbouw Werkhal Amateurkunst Tilburg Karin Hendriks ArchitectNieuwbouw Werkhal Amateurkunst Tilburg gevelsNieuwbouw Amateurkunst Tilburg Karin Hendriks ArchitectNieuwbouw Werkhal Amateurkunst Tilburg Karin Hendriks ArchitectNieuwbouw Werkhal Amateurkunst Tilburg Karin Hendriks ArchitectNieuwbouw Amateurkunst Tilburg Karin Hendriks ArchitectNieuwbouw Werkhal Amateurkunst Tilburg Karin Hendriks ArchitectNieuwbouw Werkhal Amateurkunst Tilburg Karin Hendriks Architect

Boems

Nieuwe huisvesting Werkhal Amateurkunst Tilburg

Verbouwing nieuwe huisvesting Werkhal Amateurkunst Tilburg

Locatie: Tilburg

Opdrachtgever: Stichting Beheer Bouwhal Tilburg

BVO: 1630 m2

Opleverdatum: 2011

Een prima bruikbaar gebouw aan de Ledeboerstraat op industrieterrein Noord (Kraaiven) werd door financiële injectie van de Gemeente aangekocht door de Stichting Beheer Bouwhal Tilburg.

 

Doelstelling was dat dit pand van 6.500 m2 onderdak zou gaan bieden aan StWAT, CST en re-integratiebedrijf tROM. 
Het bestuur SBBT formeerde een bouwcommissie waarin elke gebruikersgroep was vertegenwoordigd. In juli 2010 is een noodschool aan de Vlashoflaan bestaande uit 80 zogenaamde Meeuw-units opgekocht. Hiervan zijn er 45 in de werkplaats getakeld, gemonteerd, omgebouwd en ingericht.
Op 14 mei 2011 is de Werkplaats officieel geopend en waren inmiddelsalle units in gebruik genomen. De ruimtes zijn functioneel als opslag voor decors en kleding, toiletruimtes, kantine, atelier, bibliotheek, repetitie annex vergaderruimte. 
Een groot vloeroppervlak is beschikbaar voor het bouwen van decors en daarnaast is een gedeelte op schouwburgformaat beschikbaar om doorlooprepetities te houden.
Beide gedeeltes zijn te scheiden middels een toneelgordijn en er komt een achterdoek zodat het in de toekomst zelfs mogelijk is om kleinschalige voorstellingen te kunnen organiseren.

Ruim één jaar na de sleuteloverdracht van dit gebouw, inzet van vele vrijwilligers (2.000 vrije uren) en intensieve inspanning van de bouwcommissie beschikt StWAT over een unieke en zeer functionele accommodatie. 
Het biedt vele gebruiksmogelijkheden en heeft up-to-date technische installaties. Het gebouw is goed bereikbaar, prima toegankelijk en verwarmbaar. Tevens zijn er ruime parkeermogelijkheden.


De Werkplaats is klaar voor de toekomst en hoopt vele verenigingen een thuis te kunnen gaan bieden.