Portfolio

nieuwe huisvesting tROM re-integratiebedrijf Tilburg
nieuwe huisvesting tROM re-integratiebedrijf Tilburgnieuwe huisvesting tROM re-integratiebedrijf Tilburgnieuwe huisvesting tROM re-integratiebedrijf Tilburgnieuwe huisvesting tROM re-integratiebedrijf Tilburgnieuwe huisvesting tROM re-integratiebedrijf Tilburgnieuwe huisvesting tROM re-integratiebedrijf Tilburgnieuwe huisvesting tROM re-integratiebedrijf Tilburg

nieuwe huisvesting tROM re-integratiebedrijf Tilburg

re-integratiebedrijf

Project: Nieuwe huisvesting tROM re-integratiebedrijf gemeente tilburg

Locatie: Tilburg

Opdrachtgever: Stichting Beheer Bouwhal Tilburg

BVO: 2141 m2

Opleverdatum: 2013

Een prima bruikbaar gebouw aan de Ledeboerstraat op industrieterrein Noord (Kraaiven) werd middels een financiële injectie van de Gemeente aangekocht door de Stichting Beheer Bouwhal Tilburg. Doelstelling was dat dit pand van 6.500 m2 onderdak zou gaan bieden aan StWAT, CST en re-integratiebedrijf tROM. Karin Hendriks Architectuur heeft de nieuwe huisvesting gerealiseerd voor tROM (tilburgse en Regionale bedrijven Ondernemen Maatschappelijk) het re-integratiebedrijf van de gemeente Tilburg. De organisatie biedt mensen met een uitkering de kans om werkervaring op te doen en vaardigheden te ontwikkelen. De deelnemer kan zo wennen aan het arbeidsproces en de sociale omgang met collega's. Om de bouwkosten zo laag mogelijk te houden en de kracht van de deelnemers aan re-integratietraject optemaal te kunnen benutten is er een noodschool aan de Vlashoflaan bestaande uit 80 zogenaamde Meeuw-units opgekocht. Hiervan zijn meerdere productie ruimtes gemaakt voor houtbewerking, fietsreperaties, inpak/assamblage. Naast deze werkplaatsen is de nieuwe huisvesting voorzien van ruimtes voor het geven van coaching- en trainingstrajecten, computerruimtes en kantoren.

Door en voor tROM is er een nieuwe huisvesting ontstaan waarin vele mogelijkheden aanwezig zijn om mensen met een uitkering werkervaring op te laten doen en te coachen naar betaald werk.